Tanítsd a mozgás örömét!

Következő ComplexPilates tanfolyamunk 2024.04.13-án indul!
Jelentkezem!

Rólunk

Napjainkban a lelkünk és testünk megismeréséhez sokféle mód áll a rendelkezésünkre. Ha fontos számodra a formás alak megőrzése mellett a testi és szellemi frissesség, a mozgékonyság, az egészség, akkor a pilates remek választás! A pilates attól különleges, hogy egyénre szabott gyakorlataival teljes testi-szellemi fittség érhető el és tartható fenn. A ComplexPilates a hagyományos pilates torna elemeire épít, de továbbfejlesztette azt.

Miben más a ComplexPilates?

Ez a továbbfejlesztett változat a már meglévő, Pilates torna kínálta módszereken túl lehetőséget ad speciálisabb segítségnyújtásra, legyen szó akár mozgásszervi megbetegedésekben szenvedőkről, műtét után lábadozókról vagy várandósokról. Az összetett és átfogó képzésünk alternatívát nyújt a testi-lelki állapot javítására, a maximális erő, állóképesség, és terhelhetőség visszanyerésére. A ComplexPilates az átlagos erőnléttel rendelkezőkre írt gyakorlatokon túl mély ismereteket ad a betegségorientált mozgatásról, ezáltal enyhítve vagy akár meg is szüntetve leendő vendégeink tüneteit, például hát- és gerinc, mozgásszervi, emésztő-, keringési- és légzőszervi megbetegedések okozta fájdalmakat.  

Mivel a ComplexPilates nagy fókuszt helyez a testi-lelki egészségre, így a nálunk képződő leendő ComplexPilates oktatók az elméleti órák során más képzésektől eltérően mélyebb anatómiai, pszichológiai és pedagógiai tudást sajátítanak el. Továbbá a képzés részeként önismereti gyakorlat kerül megtartásra, a pilates tréneri feladatkörrel fókuszban. A gyakorlatok során pedig nem csak az egészséges emberekre, hanem különböző megbetegedésekre szabottan, a képzésben megadott eszközöket használva tanulnak meg órát tartani.

Eszközök

A ComplexPilates bizonyos gyakorlatainál olyan eszközöket használunk, melyek vagy a feladatot nehezítik ellenállás hozzáadásával, vagy a gyakorlat kívánta testtartás felvételéhez/megformálásához szükségesek. A pilates torna során fontos a gyakorlatok helyes alkalmazása és végrehajtása. Különösen igaz ez, ha eszközökkel dolgozunk, hiszen ezáltal a sérülésveszély is megnövekszik. Ennek okán a képzésünk során nagy hangsúlyt fektetünk a következő eszközökkel való tornázás helyes használatára:

Pilates párna

80 cm-es rúd

Pilates labda

szalag

mogyorólabda